Kurumsal Açık Arşiv

Antioxidative activity and phytochemical composition of dried apricot


Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.author Erden, Yavuz
dc.contributor.author Bircan, Burak
dc.contributor.author Yılmaz, Ökkeş
dc.contributor.author Erecevit, Pınar
dc.date.accessioned 2015-08-28T12:12:13Z
dc.date.available 2015-08-28T12:12:13Z
dc.date.issued 2013
dc.identifier.citation Erden, Y., Bircan, B., Yılmaz, Ö. ve Erecevit, P. (2013). Antioxidative activity and phytochemical composition of dried apricot. Turkish Journal of Science & Technology, 8(2), 107-113. tr_TR
dc.identifier.issn 1308-9099
dc.identifier.uri http://hdl.handle.net/11508/8470
dc.description.abstract In this study, the phytosterol and vitamin values of apricot fruits, which had been dried with different methods, and the antioxidant activity against iron (II) chloride (FeCl2) and hydrogen peroxide (H2O2) induced in vitro hepatitis oxidation have been determined. In addition, antioxidant capacity of apricots was determined by using DPPH free radical. As a result, apricot extracts inhibited lipid peroxidation and protected amount of total protein. Additionally, DPPH free radical scavenging effect of the species showed a parallel increase in dose. We think that rich phytochemical compounds of apricot fruits (for example; phytosterols, flavonoids, polyphenols and vitamins) play a role in this effect. tr_TR
dc.description.abstract Bu çalışmada, farklı yöntemlerle kurutulmuş kayısı meyvesinin fitosterol ve vitamin seviyeleriyle, demir (II) klorür ve hidrojen peroksitle indüklenen in vitro karaciğer oksidasyonuna karşı antioksidan aktivitesi belirlendi. Ayrıca kayısının antioksidan kapasitesi DPPH serbest radikali kullanılarak belirlendi. Sonuçta, kayısı ekstraktları lipid peroksidasyonunu önledi ve total protein miktarını korudu. Buna ek olarak, türlerin artan doza paralel olarak DPPH serbest radikali temizleme etkisi görüldü. Biz bu etkinin kayısı meyvesindeki zengin fitokimyasal kompozisyonun (örneğin; fitosteroller, flavonoidler, polifenoller ve vitaminler) rol oynadığını düşünüyoruz tr_TR
dc.language.iso İngilizce tr_TR
dc.subject Fırat Üniversitesi Kütüphanesi::TEKNOLOJİ tr_TR
dc.subject.ddc Apricot tr_TR
dc.subject.ddc Lipid peroxidation tr_TR
dc.subject.ddc Protein tr_TR
dc.subject.ddc DPPH tr_TR
dc.subject.ddc Vitamin tr_TR
dc.subject.ddc Phytosterol tr_TR
dc.subject.ddc Kayısı tr_TR
dc.subject.ddc Lipid peroksidasyonu tr_TR
dc.subject.ddc Fitosterol tr_TR
dc.title Antioxidative activity and phytochemical composition of dried apricot tr_TR
dc.type Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı tr_TR
dc.contributor.YOKID TR3369 tr_TR
dc.contributor.YOKID TR19019 tr_TR
dc.relation.journal Turkish Journal of Science & Technology tr_TR
dc.identifier.volume 8 tr_TR
dc.identifier.issue 2 tr_TR
dc.identifier.pages 107;113


Bu öğenin dosyaları

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster

Fırat Üniversitesi Rektörlüğü
23119
Elazığ-Merkez
TÜRKİYE