Özet:
Balık yetiştiriciliğinde, diğer endüstrilerde olduğu gibi
üretimi arttırmak için sürekli yeni teknolojilere ihtiyaç
duyulmaktadır. Modern teknoloji; biyoteknoloji, mikrobiyoloji ve diğer
bilimlerin daha fazla ve daha yüksek kalitede ürün elde edilebilmesi
için önemli bir vasıtadır. Besleme ve yetiştiricilikteki yeni
uygulamalar akuakültür çalışmaları içerisinde önemli rol oynamaktadır.
Buna ilave olarak, yem bileşimlerinin çeşitli katkılarla
dengelenmesiyle daha iyi gelişimin sağlanması birçok balığın üretim ve
yetiştiriciliğinde yaygın bir uygulamadır. Probiyotikler canlı dostu
bakteriler olarak bilinirler. Örneğin, laktik asit bakterileri ve
Bacillus spp. Bununla birlikde, probiyotikler, kültür şartlarında
patojen bakterilerle rekabet eden, patojenik ve toksik olmayan
mikroorganizmalardır. Bu çalışmada, bu tür bakterilerin biyolojileri
ve sahip oldukları birçok yararlı etkileri araştırılmıştır.