dc.contributor.author | Baykalır, Yasin | |
dc.contributor.author | Şimşek, Ülkü Gülcihan | |
dc.date.accessioned | 2015-06-11T11:23:28Z | |
dc.date.available | 2015-06-11T11:23:28Z | |
dc.date.issued | 2014-04-18 | |
dc.identifier.citation | Baykalır, Y. ve Şimşek, Ü. (2014). Yumurta tavukçuluğunda kullanılan yetiştirme sistemleri. Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi, 28(2), 93-98. | tr_TR |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11508/8001 | |
dc.description.abstract | Avrupa Birliği (AB)’nin 1999/74/EC konsey kararıyla 1 Ocak 2012’den itibaren konvensiyonel kafes sistemlerinin AB’ye üye ülkelerde yasaklanmasıyla yumurta tavukçuluğunda alternatif sistemlerin kullanılması gündeme gelmiştir. Türkiye’nin AB’ye üye olma sürecinde olduğu göz önüne alınarak yumurta tavukçuluğunda kullanılan yetiştirme sistemlerinin yapılarının, avantaj ve dezavantajlarının bilinmesi mevcut işletmelerin sürdürülebilirliği ve sektöre yeni adım atacak yetiştiricilerin değişikliklere hazırlıklı olmaları açısından önemlidir. Bu konuda Türkiye’de yapılacak araştırmaların yumurta tavukçuluğu sektörüne katkıları olacağı düşünülmektedir. | tr_TR |
dc.language.iso | Türkçe | tr_TR |
dc.subject | Fırat Üniversitesi Kütüphanesi::DOĞA BİLİMLERİ VE MATEMATİK | tr_TR |
dc.subject.ddc | Yumurta tavuğu | tr_TR |
dc.subject.ddc | Kafesli sistemler | tr_TR |
dc.subject.ddc | Kafessiz sistemler | tr_TR |
dc.subject.ddc | Diğer sistemler | tr_TR |
dc.title | Yumurta tavukçuluğunda kullanılan yetiştirme sistemleri | tr_TR |
dc.type | Makale - Bilimsel Dergi Makalesi - Çok Yazarlı | tr_TR |
dc.relation.journal | Fırat Üniversitesi Sağlık Bilimleri Veteriner Dergisi | tr_TR |
dc.identifier.volume | 28 | tr_TR |
dc.identifier.issue | 2 | tr_TR |
dc.identifier.pages | 93;98 | |
dc.description.abstractEN | Since conventional cage systems banned in European Union (EU) member states in January 1, 2012 with council directive 1997/74/EC, a need of using alternative systems for egg production has increased. Considering accession process of Turkey to EU, knowing structure, advantage and disadvantages of the breeding systems of egg poultry are important for the sustainability of the existing enterprises and preparedness for the changes of new enterprises. Researches which will be conducted in Turkey on this subject are expected to have contribution to the egg production sector. | tr_TR |
dc.published.type | Ulusal | tr_TR |
University of Fırat
23119
Elazığ-Merkez
TURKEY